VÄLKOMMEN TILL SKOLBIBLIOTEKET!

Mitt i skolan hittar du skolbiblioteket som är öppet under hela skoldagen.

Här finns böcker, tidningar, cd-böcker och Daisyböcker att låna. I biblioteket finns böcker på arabiska, bosniska/serbiska/kroatiska, engelska,  romani, somali, spanska, turkiska och förstås massor av böcker på svenska. Det finns ungefär 7000 böcker i biblioteket. Lånetiden är 4 veckor.

Hit kommer klasserna 1 gång i veckan för att låna. Förskoleklasserna kommer på sagostund i halvklass varje vecka. År 3 och år 5 får bokprat, boktips, 1 gång i månaden.
I biblioteket kan du vara med i tävlingar och vinna böcker. Varje vecka kan du vara med i tävlingen ”Veckans svåra ord”.

Bokjuryn, där barn röstar fram de bästa barn-och ungdomsböckerna, arbetar vi med varje år. Lådor med nya böcker går runt i klasserna för läsning och barnen röstar och har chans att vinna bokpriser och biobiljetter i vår egen Bokjury, förutom att de röstar i den nationella Bokjuryn. Gå gärna in på www.bokjuryn.se

På skolan har vi en Biblioteksgrupp med lärarrepresentanter från varje arbetslag och bibliotekarien som träffas 1 gång i månaden. Då planerar vi bland annat höstens Barnboksvecka, som vi alltid firar vecka 46, med olika aktiviteter som dramatiseringar, högläsning, tävlingar, bildverkstad och mycket egen läsning av barnen. Varje år får en årskurs träffa en författare under denna vecka. På vårterminen har vi en Läsvecka i april.

Jag som arbetar här är bibliotekarie och heter Sofia Lindblom. Du får gärna maila eller ringa till mig om du undrar något. sofia.lindblom@stockholm.se

Bibliotekets egen bloggg är

Sofia rekomenderar

Vi som jobbar på biblioteket hjälper dig gärna att hitta rätt bland våra drygt 4500 böcker. Här finns något för alla!

• Den mest rörande bok jag läst är "Hela vägen hem". Den kan jag rekommendera er alla att läsa bums!