Start

Askebyskolan ligger i Stockholmsförorten Rinkeby, som är ett mångkulturellt område. Vi är en F-6 skola med cirka 360 elever. Nästan alla barn har ett annat modersmål än svenska och det talas ca 30 olika språk på skolan. Askebyskolan har en levande atmosfär, ett öppet klimat och en god stämning där lust, glädje och nyfikenhet skapar en kreativ vardag.
Rinkeby har en unik befolkning som representerar många olika språk och kulturgrupper. Respekten för varje individ och för olikheten är en utgångspunkt i vår verksamhet.
Både barn och föräldrar möter vi med respekt oavsett religiös, språklig och etnisk bakgrund.

Kieslers Konstprojekt med klass A5

Askebyskolan och klass A5 har varit med ett viktigt och inspirerande projekt i samarbete med flera aktörer och speciellt med KTH Tensta samt Tensta konsthall. Tema kretsade runt Kiesler arbete.Frederick Kiesler (1890–1965) var arkitekt, konstnär, scenograf, pedagog, teoretiker och – inte minst – banbrytande utställningsdesigner.

Läs mer här. Se den fina kreationen som KTH och Askebyskolan tog fram

En film om mobbing

Eleverna i B6 skrev manus, filmade, klippte i samarbete med Mementofilm.

Askebyskolan i media

Barnen läser

Skolvalet 2015

Dags att välja förskoleklass

Har du barn som fyller sex år under 2015? De kan då börja i förskoleklass vid höstterminens start. Mellan den 15 januari och 15 februari 2015 kan du som vårdnadshavare välja skola. Inför skolvalperioden skickas en broschyr med information om valet från utbildningsförvaltningen i Stockholms stad. Du kan läsa mer om skolvalet och om hur du jämför mellan skolor på www.stockholm.se/skolval.

Läxhjälp i Askebyskolan

Internationella Bekantskaper är en ideell förening som utan kostnad ordnar läxläsning i Tensta och Rinkeby flera gånger i veckan. På måndagar finns dem på Askebyskolan och många barn och föräldrar har hittat hit efter skoltid.
Det är en lugn och behaglig stämning under den tiden. Föreningen försöker alltid ha en vuxen läxhjälpare per max tre barn och vill gärna ha föräldrarna med så att en lugn och fokuserad arbetsmijö garanteras.
Eleverna i åk 0 till 9 är välkomna. Hör av dig till oss om du vill delta men det går även bra att komma förbi under läxhjälpen för att prova på och anmäla. Öppet måndagar mellan kl 18 och kl 20.