Start

Askebyskolan ligger i Stockholmsförorten Rinkeby, som är ett mångkulturellt område. Vi är en F-6 skola med cirka 360 elever. Nästan alla barn har ett annat modersmål än svenska och det talas ca 30 olika språk på skolan. Askebyskolan har en levande atmosfär, ett öppet klimat och en god stämning där lust, glädje och nyfikenhet skapar en kreativ vardag.
Rinkeby har en unik befolkning som representerar många olika språk och kulturgrupper. Respekten för varje individ och för olikheten är en utgångspunkt i vår verksamhet.
Både barn och föräldrar möter vi med respekt oavsett religiös, språklig och etnisk bakgrund.

En film om mobbing

Eleverna i B6 skrev manus, filmade, klippte i samarbete med Mementofilm.

Askebyskolan i media

Barnen läser

Nu är det dags att börja planera för sommaren!

Årets kollokatalog innehåller många roliga och spännande sommaräventyr. Kollo innebär upplevelser, kunskap och nya kompisar. Det finns många olika kollon att välja på, du hittar säkert något som passar dig och ditt/dina barn.
Här kan du läsa allt du behöver veta om din kollosommar. Klicka på länken nedan.
www.stockholm.se/kollo

• Morotsson fick ett nytt hem

Morotsson har flyttat till Askebyskolan. Hon tillbringade sina första månader i Tensta konsthall och fanns på en utställning tillsammans med sina släktingar från Sesame Street.
    Klicka här >>

• Zuhur är Gittans röst i ny skiva

Gittans egna sånger finns nu som CD skiva. Barnkören fann de i Rinkeby med hjälp av Askebyskolans musiklärare Rolando Pomo, känd från STV:s Pomos piano, som tipsade om skolans kör. När producenterna lyssnade på kören hittade de även Gittan. Det var 9-åriga Zuhur Hainaba.
    Lyssna här på henne och Askebyskolans kör i Tv4 morgon
    Klicka här >>