Start

Askebyskolan ligger i Stockholmsförorten Rinkeby, som är ett mångkulturellt område. Vi är en F-6 skola med cirka 360 elever. Nästan alla barn har ett annat modersmål än svenska och det talas ca 30 olika språk på skolan. Askebyskolan har en levande atmosfär, ett öppet klimat och en god stämning där lust, glädje och nyfikenhet skapar en kreativ vardag.
Rinkeby har en unik befolkning som representerar många olika språk och kulturgrupper. Respekten för varje individ och för olikheten är en utgångspunkt i vår verksamhet.
Både barn och föräldrar möter vi med respekt oavsett religiös, språklig och etnisk bakgrund.

Askungen finns i Rinkeby

• Romska barnens skrivarklubb har, tillsammans med författaren Gunilla Lundgren, skrivit en modern Askungesaga.
    Klicka på länken ovan för att läsa intervjun med författarna.

• Sedigh tipsar

Hej,
    Jag är lärare i No, matte och teknik på Askebyskolan.
    Jag har samlat en hel del länkar som du kan få nytta av i dessa ämne.
    Hemsidan förändras och nya länkar tillkommer hela tiden.
    Varsågod klicka här

Kieslers Konstprojekt med klass A5

Läxhjälp i Askebyskolan

Internationella Bekantskaper är en ideell förening som utan kostnad ordnar läxläsning i Tensta och Rinkeby flera gånger i veckan. På måndagar och torsdagar finns dem på Askebyskolan och många barn och föräldrar har hittat hit efter skoltid.
    Det är en lugn och behaglig stämning under den tiden. Föreningen försöker alltid ha en vuxen läxhjälpare per max tre barn och vill gärna ha föräldrarna med så att en lugn och fokuserad arbetsmijö garanteras.
    Eleverna i åk 0 till 9 är välkomna. Hör av dig till oss om du vill delta men det går även bra att komma förbi under läxhjälpen för att prova på och anmäla. Öppet måndagar mellan kl 18 och kl 20.

En film om mobbing

Eleverna i B6 skrev manus, filmade, klippte i samarbete med Mementofilm.

Barnen läser

Frånvaroanmälan

All frånvaro skall anmälas innan kl. 08.20 varje dag du är frånvarande. Du kan lämna ett meddelande på telefonsvararen om du ringer före kl 7. Du kan anmäla genom att:

Ringa skolexpeditionen: 08 – 508 410 00
    Använda dig av frånvaroappen via smartphone Apple, android och windows.
    Nu kan du anmäla ditt barns frånvaro enkelt och smidig med mobilen. Ladda ner appen Anmäl frånvaro Stockholm och registrera dig.
    Klicka här för att läsa hur du gör!