Start

Askebyskolan ligger i Stockholmsförorten Rinkeby, som är ett mångkulturellt område. Vi är en F-6 skola med cirka 360 elever. Nästan alla barn har ett annat modersmål än svenska och det talas ca 30 olika språk på skolan. Askebyskolan har en levande atmosfär, ett öppet klimat och en god stämning där lust, glädje och nyfikenhet skapar en kreativ vardag.
Rinkeby har en unik befolkning som representerar många olika språk och kulturgrupper. Respekten för varje individ och för olikheten är en utgångspunkt i vår verksamhet.
Både barn och föräldrar möter vi med respekt oavsett religiös, språklig och etnisk bakgrund.

En film om mobbing

Eleverna i B6 skrev manus, filmade, klippte i samarbete med Mementofilm.

Askebyskolan i media

Barnen läser

I höst får lärare nya möjligheter att göra skillnad.

Skickliga lärare är avgörande för att ditt barn ska lyckas i skolan!

Stockholm stad satsar nu ytterligare stort på att ge skickliga lärare möjlighet att utveckla undervisningen, och därmed hela skolan.

Inför höstterminen kommer staden att ha rekryterat över 800 förstelärare och lektorer, vilka kommer att ha fokus på utveckling av undervisningen och därmed hela skolans utveckling.

Vill du veta mer om Stockholms stads satsning på att utveckla undervisningen?
Gå in på www.pedagogstockholm.se/karriar