Start

Askebyskolan ligger i Stockholmsförorten Rinkeby, som är ett mångkulturellt område. Vi är en F-6 skola med cirka 360 elever. Nästan alla barn har ett annat modersmål än svenska och det talas ca 30 olika språk på skolan. Askebyskolan har en levande atmosfär, ett öppet klimat och en god stämning där lust, glädje och nyfikenhet skapar en kreativ vardag.
Rinkeby har en unik befolkning som representerar många olika språk och kulturgrupper. Respekten för varje individ och för olikheten är en utgångspunkt i vår verksamhet.
Både barn och föräldrar möter vi med respekt oavsett religiös, språklig och etnisk bakgrund.

Kieslers Konstprojekt med klass A5

Askebyskolan och klass A5 har varit med ett viktigt och inspirerande projekt i samarbete med flera aktörer och speciellt med KTH Tensta samt Tensta konsthall. Tema kretsade runt Kiesler arbete.Frederick Kiesler (1890–1965) var arkitekt, konstnär, scenograf, pedagog, teoretiker och – inte minst – banbrytande utställningsdesigner.

Läs mer här. Se den fina kreationen som KTH och Askebyskolan tog fram

En film om mobbing

Eleverna i B6 skrev manus, filmade, klippte i samarbete med Mementofilm.

Askebyskolan i media

Barnen läser

Sedigh tipsar

Hej,
Jag är lärare i No, matte och teknik på Askebyskolan.
Jag har samlat en hel del länkar som du kan få nytta av i dessa ämne.
Hemsidan förändras och nya länkar tillkommer hela tiden.
Varsågod klicka här

Läxhjälp i Askebyskolan

Internationella Bekantskaper är en ideell förening som utan kostnad ordnar läxläsning i Tensta och Rinkeby flera gånger i veckan. På måndagar finns dem på Askebyskolan och många barn och föräldrar har hittat hit efter skoltid.
Det är en lugn och behaglig stämning under den tiden. Föreningen försöker alltid ha en vuxen läxhjälpare per max tre barn och vill gärna ha föräldrarna med så att en lugn och fokuserad arbetsmijö garanteras.
Eleverna i åk 0 till 9 är välkomna. Hör av dig till oss om du vill delta men det går även bra att komma förbi under läxhjälpen för att prova på och anmäla. Öppet måndagar mellan kl 18 och kl 20.