Projekt

Askebyskolan är en framåtriktad skola som driver många projekt och söker nya interessanta samarbeten som främjar pedagogik och sociala utvecklingsmöjligheter.
Här är ett axplock på avslutade och pågående aktiviteter på skolan.

Vår rörliga värld

Årskurs 2 i Askebyskolan och Gustav Vasa skolan genomförde tillsammans en murarmålning vid Odenplan. Trafikverket gav uppdraget till Stockholm Konst  Förorten i Centrum ansvaret att genomföra muralmålningen på Citybanans skyddsväggar i Odenplan. Ett lyckat projekt!

Marionetteatern

Ett återkommande inslag som erbjuds våra elever är de så kallade skola-paket från Marionetteatern. Hög kvalitet på produktionerna och mycket att lära sig.
En dag med marionetteatern:

Vi möter dockorna

Animationsprojekt med barn i Palestina

Ett animationsprojekt i samarbete med barn i Gaza, klass B4 Askebyskolan i Rinkeby och Film Stockholm med Erling Eriksson som projektledare.

The girl with the hobby

The fox and the chickens

ASL

ASL står för Att Skriva sig till Läsning. Metoden som bygger på Arne Tragetons forskningsresultat används i förskoleklass och 1:an. Han upptäckte att barnens motorik vid 6-årsåldern var inte tillräckligt bra för att skriva med penna. Tragetons metod går ut på att barnen använder Ipads för att skriva bokstäver och så småningom enkla meningar. Forskningen har visat att barn som skriver sig till läsning får ett rikare språk, skriver längre texter och har vackrare handstil när man väl börjar skriva med penna.

Sesame street med Tensta Konsthall

Barnprogrammet Sesame Street ligger till grund för Basel- och Stockholmsbaserade konstnären Hinrich Sachs projekt, Kami, Khokha, Bert and Ernie (världsarv). Sverige och Stockholm skulle få nu en egen karaktär. Klass C5 på Askebyskolan fick uppdraget. Det blev Morotsson. Läs här när tidningen Mitti var på besök.
Klicka på bilden

En film om mobbing

Eleverna i B6 skrev manus, filmade, klippte i samarbete med Mementofilm.